ua en ru

Якщо українські авіакомпанії не змінять цінову політику, доведеться відкрити ринок для західних компаній, - Колесніков

Якщо українські авіакомпанії не змінять цінову політику, доведеться відкрити ринок для західних компаній сказав віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Квиток Київ-Донецьк на літак альянсу (" Українська авіаційна група ", об'єднання "АероСвіту", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа") коштує 3500 грн. По суті справи, це 400 з гаком доларів - таких цін у Європі немає... Якщо авіакомпанії будуть продовжувати таку політику, то нам нічого не залишається ... можна підписати "каботаж", тобто відкрити ринок на 100%. Тоді західні компанії зможуть літати з одного українського міста в інше ... але це повністю залишить без роботи пілотів і стюардес і всю наземну службу ", - сказав Колесніков.
Що стосується переговорів про зниження тарифів на внутрішні перевезення авіакомпаніями, то вони повинні бути, за словами міністра, завершені до 2012 р., а вступити в силу до березня 2012 р.
"У будь-якому випадку до літнього розкладу, тобто до останнього неділі березня всі переговори ... вже повинні вступити в силу, а інакше вони просто не зможуть змінити тариф, не зможуть продавати квитки...", - додав віце-прем'єр.