ua en ru

Якщо Україна не домовиться з Росією про газ, уряду доведеться знайти додатково 17 млрд грн, – Баранов

Якщо Україна буде і надалі отримувати газ за нині діючими договорами, то уряду доведеться знайти додатково 17 млрд грн, щоб заплатити різницю в тарифах. Про таке в ефірі спецпроекту "5 каналу" "Енергонагляд" заявив голова бюджетного комітету Верховної Ради Валерій Баранов.
"Ми знаємо сьогодні про те, що є ціна 250 доларів, яка нічим не підтверджена, крім розповідей різних джерел. Але це абсолютно не офіційна інформація. Якщо ми отримаємо таку (ціну), то це буде для нас великим святом. Якщо ціна залишиться такою, яка записана в договорі, після діяльності нашого попереднього Президента, то треба шукати 17 мільярдів гривень, щоб заплатити різницю в тарифах", - заявив Баранов.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про свою впевненість у тому, що Україна буде платити за російський газ за листопад за новою ціною, і переговори з Росією завершаться в цьому місяці.
НАК "Нафтогаз України" перерахувала ВАТ "Газпром" близько 1 млрд дол. за поставку природного газу в жовтні. В цілому, за даними прем'єр-міністра України Миколи Азарова, Україна за 9 міс. 2011 р. сплатила близько 70 млрд грн за газ.