ua en ru

Ештон може відвідати Україну до саміту у Вільнюсі, - джерело

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського Союзу Кетрін Ештон може відвідати Київ до Вільнюського саміту, якщо Україна продемонструє готовність до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна", посилаючись на свої джерела.

Зокрема 19-22 вересня відбудеться 10-а, ювілейна, щорічна Ялтинська зустріч YES (Ялтинською європейською стратегією). На знаковий захід серед інших високопоставлених гостей прибудуть єврокомісар Штефан Фюле, а також члени спостережної місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський, які напевно використовують ялтинську як майданчик для спілкування з Президентом Віктором Януковичем, так і з представниками уряду, парламенту, лідерами опозиції.

Ще один візит єврокомісара Фюле в Україну запланований на 10-11 жовтня. Судячи з усього, його основна мета - підбити попередні підсумки перед вирішальним засіданням Ради ЄС у Люксембурзі та надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій. Планується участь єврокомісара у засіданні Національного круглого столу "Злагода заради європейського майбутнього" за участю представників і влади, і опозиції - за задумом організаторів, захід вражаючому і має на меті ще раз продемонструвати Євросоюзу єдність основних українських політичних сил у прагненні до підписання Угоди про асоціацію та подальшої євроінтеграції.