ua en ru

Ще один важливий свідок дав покази проти нардепа Новинського, - ГПУ

Ще один важливий свідок дав покази проти нардепа Новинського, - ГПУ Фото: Вадим Новинський

Новинський проходить по епізоду узурпації влади на церкву як співучасник

Ще один важливий свідок дав покази проти нардепа Вадима Новинського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

Як повідомила Сарган, Луценко сьогодні підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського.

"Генпрокуратура розслідує "велику справу Януковича", одним із епізодів якої є узурпація влади і вплив на українську церкву. Саме нардеп Новинський був учасником переговорів щодо зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату. Про це свідчать не тільки сам потерпілий Олександр Драбинко, помічник патріарха Володимира, але й ще один важливий свідок, який дав покази на нинішнього нардепа Вадима Новинського", - зазначила вона.

За повідомленням Сарган, Новинський проходить по епізоду узурпації влади на церкву як співучасник.

"Подання буде передане до Верховної Ради, де має бути розглянуте на Регламентному комітеті парламенту, а потім проголосоване у сесійній залі", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко просить Раду надати згоду на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності.