ua en ru

Ще один полонений бойовик ДНР заявив, що не хоче повертатися до Росії

Ще один полонений бойовик ДНР заявив, що не хоче повертатися до Росії Фото: бійці "Правого сектора" взяли в полон бойовика ДНР

Затриманий заявив, що не хотів би, щоб його обміняли на українського військовополоненого

Бойовик ДНР, якого 13 червня 2015 р. взяли в полон бійці 8-ї окремої роти "Аратта" ДУК "Правий сектор" не хоче повертатися до Росії. Про це він заявив в інтерв'ю українській журналістці.

Затриманий - Роман Толстокоров, виявився громадянином РФ з військовим квитком ДНР. Він розповів, що в Широкино приїхав до друга 18-20 травня 2015 р., де його і "завербували" в ДНР.

"У Росію не хочу, хотів би залишитися в Україні. А там, що довірять. Не хотів би, щоб обміняли на українського військовополоненого. Я в ту сторону не хочу. Це люди помилкові. Вони переплутали. Їм здається, що Росія така велика їм всі дасть, але вони глибоко помиляються. Прийде час і вони будуть проситися назад", - заявив Толстокоров.

Судячи по військовому квитку Толстокорова, в ДНР він значився "механіком водієм", але затриманий заявив, що військовій техніці його не вчили, а його обов'язки полягали в тому, щоб "стояти на об'єктах і спостерігати".

Свій приїзд в ДНР затриманий називає помилкою: "Це необдуманий вчинок. Відбулася помилка, потім не знаєш, як її позбутися. Мотиву не було ніякого".

"Багато з України перейшли кордон, вступили в ДНР і потім зрозуміли, що помилилися, але вони бояться кари за свої вчинки... Багато хто впевнений, що так і повинно бути, що Путін відбере собі всю Україну. Воюють за те, щоб Україна стала частиною Росії", - розповів Толстокоров.

Піти з ДНР він вирішив сам, по дорозі натрапив на розвідників. Також затриманий розповів про конфлікт, який у нього стався з "товаришами по службі". За його словами, причиною бійки в розташуванні стало його татуювання у вигляді свастики, яку він наколов ще будучи у в'язниці.

В місцях ув'язнення Толстокоров був кілька разів, причиною тому, за його словами є "крадіжка і наркотики".

Поведінка українських бійців здивувала Толстокорова: "Був здивований тим, що українські військові так ввічливо і коректно звертаються".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з полону бойовиків звільнили двох волонтерів.