ua en ru

ЄС завершить цього тижня стрес-тести своєї енергосистеми, - Еттінгер

Через кілька днів країни-члени Європейського енергетичного співтовариства планують завершити стрес-тести своєї енергосистеми.

Через кілька днів країни-члени Європейського енергетичного співтовариства планують завершити стрес-тести своєї енергосистеми. Про це в ході брифінгу в Києві заявив віце-президент Європейської комісії Гюнтер Еттінгер, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ці дні країни-члени ЄС, а також наші партнери, ми разом завершуємо наш аналіз енергетичної безпеки шляхом проведення спільних стрес-тестів у газовій сфері. В цьому відношенні Європейська комісія має чітке розуміння", - заявив єврокомісар.

При цьому він висловив надію, що негативний сценарій цієї зими не буде задіяний.

"Через кілька днів у нас будуть результати стрес-тестів для того, щоб ми могли розуміти, які інструменти ми можемо задіяти в результаті гіршого сценарію. Наш пріоритет у тому, щоб уникнути будь-якого найгіршого сценарію", - заявив Еттінгер.

Нагадаємо, 23 вересня 2014 р. глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що не виключає повного відключення транзитного потоку природного газу в Європу з боку Росії.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак пообіцяв, що Росія не буде взимку припиняти постачання газу тим країнам Європи, які поставляють газ Україні.

16 червня 2014 р. Росія припинила постачання газу Україні через борги. При цьому транзит російського газу через Україну в Європу не був зупинений.