ua en ru

ЄС завершив технічну підготовку до підписання УА з Україною

Рада Європейського Союзу сьогодні, 23 червня 2014 р., завершила технічну підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Рада Європейського Союзу сьогодні, 23 червня 2014 р., завершила технічну підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Рада сьогодні прийняла правові акти, які уповноважують ЄС підписати ті частини угоди, які ще не підписано", - йдеться в повідомленні.

Також Рада ЄС сьогодні схвалив тимчасове застосування частин угоди, до ратифікації УА всіма 28 державами-членами ЄС, що є досить тривалим процесом. В тому числі це стосується положення про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Очікується, що ЗВТ почне діяти з осені 2014 р. після ратифікації согласшения українським парламентом.

В ЄС нагадують, що угода буде підписана в рамках Європейської ради 27 червня. З боку Євросоюзу її підпишуть президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та голови держав або урядів всіх країн ЄС.

Відзначимо, 27 червня Президент України Петро Порошенко збирається відвідати Брюссель для підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Таким чином, з урахуванням уже підписаної 21 березня 2014 р. політичної частини УА, Україна укладе з ЄС повноцінну угоду про асоціацію.