ua en ru

ЄС запускає проект по боротьбі з підробленими товарами з Південно-Східної Азії

ЄС запускає проект по боротьбі з підробленими товарами з Південно-Східної Азії Фото: підроблені товари (pinterest.com)

В результаті масових підробок товарів ЄС втрачає близько 90 млрд євро

Європейський Союз розпочав проект зі зміцнення прав інтелектуальної та промислової власності у всіх країнах Асоціації держав Південно-Східної Азії (ASEAN). Про це повідомляє видання Euractiv.

Згідно з інформацією видання, проект буде включати в себе дві платформи - IP Key Southeast Asia (IP Key SEA) і ARISE Plus. Обидві платформи є частиною політики у сфері інтелектуальної і промислової власності.

Зокрема, IP Key SEA, який також був запущений в Південній Америці, і в Китаї, "зосереджується на бізнесі", а ARISE Plus зосереджується на аспектах, пов'язаних з розвитком, співпрацею і т. п.".

Також стало відомо, що IP Key SEA отримає бюджет 7 млн євро протягом наступних чотирьох років, а ARISE Plus отримає 5,5 млн євро протягом п'яти років.

У ЄС заявляють, що втрачають близько 90 млрд євро та 800 тисяч робочих місць щороку через підробку таких товарів, як ювелірні вироби, сумки, годинники, іграшки і пестициди.

Також відомо, що на даний момент ЄС є головним іноземним інвестором в ASEAN з щорічним внеском 19 млрд євро, а також є третім найбільшим торговим партнером після Китаю і США з торговими обігом на суму понад 246 млрд євро.

До складу ASEAN входять Бірма, Бруней, Камбоджа, Філіппіни, Індонезія, Лаос, Малайзія, Сінгапур, Таїланд і В'єтнам.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, експорт товарів з України зріс на 20,6% і склав 39,5 млрд доларів.