ua en ru

В ЄС зафіксували понад 3 тис. випадків дезінформації від російськомовних ЗМІ, - Могеріні

В ЄС зафіксували понад 3 тис. випадків дезінформації від російськомовних ЗМІ, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні (European External Action Service)

Три тисячі випадків дезінформації зафіксували за два роки

В Європейській службі зовнішніх справ за останні два роки було зафіксовано понад 3 тис. випадків дезінформації з боку російськомовних ЗМІ. Про це заявила верховний представник Європейського союзу в закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні, передає прес-служба відомства.

"Нам важливо аналізувати, прогнозувати і реагувати на дезінформацію. З цієї причини ми створили в рамках Європейської служби зовнішніх справ першу Оперативну групу зі стратегічних комунікацій, зосередивши увагу на наших східних партнерів і російськомовних громадах. За останні два роки група StratCom виявила понад 3000 випадків дезінформації", - сказала Могеріні.

Вона зазначила, що в ЄС розуміють, що протидії дезінформації недостатньо.

"Реагування дуже важливе, але ще більш важливо переконатися, що справжні новини досягають найширшої аудиторії як всередині, так і за межами Європейського союзу. Тому наш перший обов'язок полягає в тому, щоб говорити про те, що ми робимо, роз'яснювати з максимальною прозорістю нашу політику, поширювати реальні історії про позитивний вплив європейської політики на життя багатьох людей", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, у вересні в ЄС запустили сайт, який буде протидіяти пропаганді РФ.