ua en ru

Євросоюз виступає за збереження транзиту газу через Україну, - Міненерго

Євросоюз виступає за збереження транзиту газу через Україну, - Міненерго Фото: транзит газа (facebook.com/minenergoua)

У Словенії 19-20 вересня відбувся газовий форум

Євросоюз виступає за збереження транзиту газу через Україну. Відповідна заява була озвучена уповноваженими представниками ЄС під час газового форуму у Словенії, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"Європейський союз та Секретаріат енергетичного співтовариство публічно виступили за збереження транзиту блакитного палива через українську газотранспортну систему", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у газовому форумі, який проходив 19-20 вересня у м. Любляна, брав участь директор департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександр Лісніченко.

Зокрема, на форумі лунали заяви, що попит на природний газ в Європі у найближчі 8 років буде лише зростати і Україна не зважаючи ні на що, найшвидше за всіх у ЄС реформує газовий сектор.

"Секретаріату енергетичного співтовариства всерівно яка ціна газу для споживачів ПСО в Україні, головне аби по даній ціні запрацював ринок і не було монополії, тобто газ для соціально незахищених категорій споживачів постачали не тільки "Нафтогаз" та так звані газзбути Фірташа", - додав Лісніченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна наростила транзит газу до рекордних за 6 років показників.