ua en ru

ЄС виділяє 8,5 млн євро на підтримку управління кордонами в Україні

ЄС виділяє 8,5 млн євро на підтримку управління кордонами в Україні Фото: бюджет програми підтримки секторальної політики становить 60 млн євро

Ці кошти будуть сприяти межграничной торгівлі і запровадження електронної митної системи

Європейська комісія виділила четвертий транш у розмірі 8,55 млн євро за Програмою бюджетної підтримки "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні". Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва Євросоюзу в Україні.

За словами заступника голови представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, засоби надалі сприятимуть межграничной торгівлі, прискорять демаркації кордону і введення електронної митної системи".

"Я впевнений, що фінансова підтримка ЄС зміцнить співробітництво між агентствами, залученими в комплексне управління кордонами; також результатом надання такої підтримки стане ефективне управління у сфері прикордонного контролю та міграції для громадян інших країн - відповідно до зобов'язань України в рамках Плану дій щодо візової лібералізації", - заявив Фреллесен.

Програма підтримки секторальної політики, бюджет якої становить 60 млн євро, допомагає у впровадженні зобов'язань, взятих на себе українським урядом у рамках Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. Програма підтримує імплементацію діяльності, пов'язаної з комплексним управлінням кордонами і демаркацією; вона сприяє зміцненню обмінів інформацією з партнерськими службами країн-сусідів. Також програма підтримує введення заходів, що сприяють полегшенню торгівлі.

Нагадаємо, 22 липня Європейська комісія від імені ЄС виділив Україні кредит у розмірі 600 млн євро.