ua en ru

ЄС виділить Туреччини 1 млрд євро на сирійських біженців

ЄС виділить Туреччини 1 млрд євро на сирійських біженців Фото: Дональд Туск повідомив про виділення Туреччини грошей для допомоги біженцям

У Туреччині вважають, що виконання міграційного угоди залежить від лібералізації візового режиму країни з ЄС

Європейський союз влітку 2016 року планує виділити Туреччині 1 млрд євро в рамках міграційного угоди на поліпшення умов для сирійських біженців. Про це повідомив журналістам голова Європейської ради Дональд Туск, передає турецька газета Hurriyet.

Туск назвав Туреччину прикладом для всього світу щодо поводження з біженцями.


"Сьогодні Туреччина є найкращим прикладом для всього світу, як потрібно поводитися з біженцями. Я пишаюся, що ми є партнерами, і іншого шляху немає", - сказав Туск.

У свою чергу прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу підкреслив, що виконання міграційного угоди між його країною та ЄС залежить від лібералізації візового режиму з ЄС для турецьких громадян.

Дональд Туск, канцлер ФРН Ангела Меркель і перший віце-голова Єврокомісії Франц Тиммерманс прибули з візитом у Туреччину, щоб обговорити міграційну кризу.

У рамках зустрічі політики відвідали центр для сирійських біженців у провінції Газіантеп на південному сході Туреччини.

Нагадаємо, американський мільярдер Джордж Сорос запропонував власне рішення міграційного кризи, оцінивши порятунок Європи від біженців в 30 млрд євро на рік.