ua en ru

ЄС може ввести безвізовий режим з Туреччиною восени 2016 року

ЄС може ввести безвізовий режим з Туреччиною восени 2016 року Фото: Туреччина

Туреччина і ЄС досягли угоди з питання мігрантів

Якщо Туреччина виконає всі необхідні умови, то отримає безвізовий режим з Євросоюзом восени 2016 року. Про це собщаетет ТАСС , посилаючись на заяву голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера на прес-конференції за підсумками саміту ЄС-Туреччина в Брюсселі.

"Візова лібералізація пов'язана з реадмісією. Якщо всі вимоги будуть виконані, вона буде досягнута восени 2016 року", - повідомив Юнкер.

Раніше стало відомо, що Туреччина і ЄС досягли угоди з питання мігрантів, додає Газета.ру .

Президент Франції Франсуа Олланд, залишаючи саміт ЄС - Туреччина, заявив, що Євросоюз виділить Туреччини 3 млрд євро по мірі виконання зобов'язань по прийому біженців.

"На даний момент виділяються 3 млрд євро, що ці суми будуть виплачені по мірі виконання Туреччиною зобов'язань щодо біженців", - сказав Олланд.

Також він підкреслив, що співпраця з Туреччиною з питань політичного врегулювання в Сирії, боротьбі з терористами та з питань міграційного кризи особливо важливо для Франції.

"Правомірно очікувати, щоб Туреччина зробила зусилля з прийому біженців, щоб вони не їхали до Європи, а також захистила турецький кордон і рівним чином закрила кордон між Туреччиною і Сирією. Правомірно, щоб Туреччина отримала від Європи допомога для прийому біженців ", - заявив він.

Нагадаємо, ; в Туреччини відреагували на російські санкції . Відносини між Москвою та Анкарою погіршилися після того, як 24 листопада Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24. У Туреччині запевняють, що літак вторгся в повітряний простір країни.