ua en ru

ЄС ввів антидемпінгові мита для російських металургів

ЄС ввів антидемпінгові мита для російських металургів Фото: мита на російську сталь

Мита введені на півроку

Влада Європейського союзу на півроку ввела попередні антидемпінгові мита на ввезення холоднокатаного прокату з Росії та Китаю. Зазначене рішення опубліковано в п'ятницю, 12 лютого 2016 року, в офіційному журналі ЄС.

Так, для продукції різних виробників мита встановлені на різних рівнях. Найменшим митом в 19,8% обкладена продукція Магнітогорського металургійного комбінату. Холоднокатаний прокат від «Северстали» буде обкладатися митом у 25,4%, а аналогічний товар виробництва Новолипецького металургійного комбінату і всіх інших виробників - в 26,2%. При цьому для китайських компаній мита складають від 13,8 до 16%.

Представники компаній, що підпали під нові обмеження, вважають, що введення мит призведе до зниження конкуренції на європейському ринку і може стати причиною зростання цін, передає "РБК".

"Ми наполягаємо на тому, що прийняте в ЄС рішення є помилковим. Всі доводи і факти російської сторони були проігноровані, і в ході розслідування використовувалися некоректні вихідні дані. Компанія продовжить наполягати на об'єктивному розгляді, щоб дана помилка була виправлена", - зазначив представник Новолипецького металургійного комбінату.

При цьому в Магнітогорському металургійному комбінаті заявили, що компанія задіє всі законні засоби для оскарження рішення ЄС, а представник "Северстали" назвав рішення про введення заборонного мита "прямим порушенням" норм СОТ і пообіцяв, що компанія буде оскаржувати дискримінаційні дії.

Нагадаємо, Європейський союз вводить антидемпінгові мита на сталь з Російської Федерації в розмірі 26% - на 320-340 млн доларів на рік, також мита вводяться на китайську продукцію.

Повідомляється, антидемпінгові мита введені заднім числом з середини грудня 2015 року. Нові мита будуть тимчасово введені 14 лютого 2016 року. У разі, якщо антидемпінгове розслідування підтвердить факти заниження цін, остаточно мита введуть 12 серпня.