ua en ru

ЄС і Світовий банк виділили Україні 5 млн євро на реформу фінсектора і держуправління

ЄС і Світовий банк виділили Україні 5 млн євро на реформу фінсектора і держуправління Фото: Україна отримала 5 млн євро на реформу державних фінансів (Мінекономіки)

Бенефіціари проекту Мінфін і Нацагентство з питань держслужби

Світовий банк і ЄС виділили Україні грант у розмірі 5 млн євро на реформування сфери державного управління і фінансового сектора економіки. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Як повідомляється, кошти виділені Міністерству фінансів і Національному агентству з питань державної служби в рамках Проекту щодо зміцнення системи управління державними ресурсами, отримав загальну підтримку з боку Європейського Союзу і Світового банку.

Із загального цільового фонду 3,03 млн євро буде виділено на фінансування заходів, що здійснюються урядом України через Міністерство фінансів та Національне агентство України з питань державної служби. Решту суми, тобто трохи менше 2 млн євро, буде використано на фінансування консультаційних послуг і аналітичну діяльність Світового банку. Ця діяльність Світового банку сприятиме розробці та реалізації інформаційної системи управління людськими ресурсами, впровадження реформи бухгалтерського обліку в державному секторі, прогнозування доходів, розвитку здібностей у сфері податкової політики, розвитку стратегії впровадження інформаційних технологій в секторі управління державними фінансами, а також аналізу ефективності державних витрат

Для досягнення більшої прозорості та ефективності управління державними ресурсами проект буде допомагати органам влади України в автоматизації системи управління людськими ресурсами і управління даними про фонд заробітної плати для 250 тис. державних службовців та працівників державних органів. В той же час проект буде працювати над розвитком можливостей Міністерства фінансів у сфері управління державними фінансовими даними.

Ця підтримка здійснюється в рамках Програми партнерства між Генеральним директоратом ЄС (DG NEAR) і Світовим банком і повністю фінансується Європейським Союзом.

Нагадаємо, ЄС може виділити Україні 55 млн євро на реформу управління державними фінансами.