ua en ru

ЄС розширив санкційний список проти РФ до 87 осіб і 20 компаній

Рада Європейського Союзу сьогодні офіційо прийняла рішення посилити санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні, збільшивши санкційний список до 87 фізосіб і 20 юросіб.

Рада Європейського Союзу сьогодні офіційо прийняла рішення посилити санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні, збільшивши санкційний список до 87 фізосіб і 20 юросіб. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Таким чином, рада юридично закріпила досягнуті 24 липня домовленості на комітеті постійних представників ЄС. Рішення ухвалене у відповідь на відповідне прохання Європейської ради від 16 липня і Ради у закордонних справах від 22 липня.

Так, Рада ЄС додала до списку ще 15 чоловік і 18 організацій, що відповідають за дії проти територіальної цілісності України.

Санкції ЄС передбачають, зокрема, заморожування активів і заборону на видачу віз зазначеним особам.

Рада також розширив критерії для запровадження санкцій.

"Це відкриє шлях для заморожування активів та заборони на видачу віз особам та організаціям, які активно підтримують або отримують вигоду від приєднання Криму до Росії або дестабілізації ситуації в Східній Україні", - повідомляють в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що ЄС сьогодні опублікує розширений список санкцій проти РФ, після чого вони відразу набудуть чинності.