ua en ru

ЄС посилює охорону зовнішніх кордонів для скасування контролю всередині Шенгенської зони

ЄС посилює охорону зовнішніх кордонів для скасування контролю всередині Шенгенської зони Фото: ЄС посилює зовнішні кордони

Також Євросоюз має намір тісно співпрацювати з країнами Африки для подолання кризи біженців

Європейський союз посилює охорону своїх зовнішніх кордонів для скасування введеного через кризу біженців контролю на внутрішніх кордонах країн-членів Шенгенської зони. Про це домовились глави держав і урядів держав-членів ЄС на саміті в Брюсселі, передає DW.

Поки країни ЄС мають право продовжити дію контролю всередині Шенгенської зони. Зокрема, канцлер ФРН Ангела Меркель зазначила, що Німеччина поки збереже контроль.

До кінця 2016 року будуть прийняті відповідні заходи щодо збільшення персоналу та забезпечення обладнанням для посилення захисту зовнішніх кордонів.

Крім цього, Європейська комісія надасть рекомендації щодо створення спільної бази даних про туристів і подорожуючих громадян.

Також повідомляється, що Євросоюз має намір тісно співпрацювати з країнами Африки для подолання кризи біженців. Співпраця передбачає надання ЄС допомоги на розвиток африканських країн, які в свою чергу повинні зупинити потік нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери ЄС пообіцяли Порошенко прискорити введення безвізового режиму з Україною.