ua en ru

ЄС може посилити санкції проти Північної Кореї, - Могеріні

ЄС може посилити санкції проти Північної Кореї, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні (European External Action Service)

В Таллінні відбудеться засідання глав МЗС і Міноборони країн ЄС

Євросоюз може посилити санкції проти Північної Кореї. Про це заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє AFP.

Так, глава дипломатичного відомства ЄС Федеріка Могеріні сказала, що буде наполягати на тому, щоб міністри закордонних справ країн-членів ЄС, які збираються в Таллінні на засідання глав оборонних і зовнішньополітичних відомств підтримали нову резолюцію Ради безпеки ООН і прийняли більш жорсткі економічні заходи щодо КНДР.

"Сьогодні ми стикаємося з іншим рівнем загрози, який явно загрожує глобальному миру та безпеці і всьому режиму нерозповсюдження. Я запропоную міністрам посилити санкції ЄС (проти КНДР, - ред.)", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС назвали ракетний запуск КНДР серйозною загрозою миру і безпеці. Зокрема, Могеріні заявила також, що такі дії КНДР є прямим порушенням міжнародних зобов'язань країни, викладених в декількох резолюціях Ради безпеки ООН, і являють собою серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці.