ua en ru

В ЄС не згодні укладати нову торговельну угоду з Британією до виплати 60 млрд євро, - FT

В ЄС не згодні укладати нову торговельну угоду з Британією до виплати 60 млрд євро, - FT Фото: переговори між ЄС і Британією затягуються

В ЄС не мають наміру робити рішучих кроків у переговорах до Різдва

Представники Європейського союзу не згодні укладати нову торгову угоду з Британією до виплати нею 60 млрд євро компенсації. Про це повідомляє Financial Times.

Експерти Євросоюзу планують до Різдва обговорювати з представниками Британії деталі виходу країни ЄС. Також у ЄС не мають наміру починати переговори щодо нової торговельної угоди з Британією до виплати нею 60 млрд євро.

Секретар Великобританії з Brexit Девід Девіс вважає, що всі елементи Brexit повинні бути опрацьовані обома сторонами паралельно і виступає за прискорення переговорів.

В останні тижні головний дипломат ЄС Майкл Барньє намітив для решти 27 членів основні пункти про строки та порядок переговорів. В недалекому майбутньому планується обговорити торговельні відносини між сторонами і підготовку до виходу Британії з Євросоюзу.

"Він думає, що ми не будемо обговорювати гроші і набуті права (мігрантів - ред.) до грудня. Ніякої торгівлі, нічого про майбутнє, тільки минуле", - сказав один високопоставлений чиновник ЄС після контакту з Барньє.

Нагадаємо, Євросоюз має намір вимагати від Британії 57 млрд євро за Brexit. Раніше Франція та Німеччина заявляли про суму 70 млрд євро.