ua en ru

ЄС вважає захист зовнішніх кордонів з Туреччиною пріоритетним завданням

ЄС вважає захист зовнішніх кордонів з Туреччиною пріоритетним завданням Фото: ЄС

З Туреччини в Європу направляються сотні тисяч біженців

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що пріоритетом у питанні вирішення міграційної кризи для країн Євросоюзу є захист зовнішніх кордонів з Туреччиною. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ARD.

"Всі країни згодні, що захист зовнішніх кордонів з Туреччиною є пріоритетним завданням. Це включає участь Frontex, і внесок НАТО, це також означає, що біженців необхідно буде відправляти назад в Туреччину", - сказав він.

Він підкреслив, що за певних обставин може знадобитися захист на інших кордонах шенгенської зони. Він також зазначив, що Німеччина в довгостроковій перспективі не має наміру терпіти спроби інших країн вирішити свої проблеми, перекладаючи тягар на Німеччину.

Зазначимо, у Німеччині в 2015 році виявилося близько 1,1 мільйона біженців з кризових регіонів. За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, за 2015 рік в Євросоюз прибуло 1,8 мільйона мігрантів.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти закриття кордонів Німеччини і проти виключення Греції з Шенгенської зони.