ua en ru

ЄС розглядає можливість створення російськомовного каналу для боротьби з російською пропагандою

ЄС розглядає можливість створення російськомовного каналу для боротьби з російською пропагандою

Європейський Союз розглядає можливість створення нового російськомовного телевізійного каналу, метою якого буде боротьба з російською пропагандою. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс у своєму інтерв'ю BuzzFeed News.

Як заявив сам міністр, за останні роки російське телебачення перестало вважатися прикладом професійної інформаційної журналістики.

"Російське телебачення, особливо за останні пару років, вело себе досить агресивно, що більше не може вважати нормальними новинами або нормальною журналістикою, але більше схоже на інформаційну війну і пропаганду", - сказав він.

За інформацією міністра ця пропозиція наразі знаходиться на стадії обговорення, і зараз канал розглядається як альтернативне джерело інформації, який має бути рівним по якості іншим каналам європейського телебачення з розважальними передачами і точними у фактах новинами.

Він також повідомив, що вже близько 13-15 країн членів ЄС підтримали дану ідею.

На думку міністра, дана ініціатива в першу чергу важлива для Латвії та Естонії, де проживає досить велика кількість російськомовних жителів, яких також пов'язує з Росією радянське минуле.

При цьому для того, щоб замінити російське телебачення у місцевих російськомовних каналів на даний момент не вистачає ресурсів.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про новорічної трансляції телеканалу "Інтер", який здійснював показ шоу заборонених російських телеканалів.

За матеріалами BuzzFeedNews.