ua en ru

ЄС розширить список санкцій проти осіб, відповідальних за військові дії в Алеппо

ЄС розширить список санкцій проти осіб, відповідальних за військові дії в Алеппо Фото: Федеріка Могеріні розповіла про санкції ЄС проти Сирії через Алеппо

ЄС буде вводити штрафні заходи до тих пір, поки в Сирії тривають репресії

Європейський Союз планує найближчим часом розширити список санкцій щодо сирійських фізичних і юридичних осіб за військові дії в Алеппо. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у п'ятницю, 9 грудня, пише DW.

За словами Могеріні, ЄС буде вводити штрафні заходи до тих пір, поки в Сирії тривають репресії.

"З початку настання сирійського режиму та його союзників, насамперед, Росії, інтенсивність і масштаб бомбардувань східного Алеппо стали причиною численних жертв серед мирних жителів і спустошили обширні райони міста", - заявила Могеріні.

Вона також зазначила, що блокада населених пунктів в якості тактики ведення війни, голод, а також вимушені переміщення населення являють собою явні порушення норм міжнародного гуманітарного права і повинні бути негайно припинені.

Крім цього, ЄС закликає Росію використовувати свій вплив з метою домогтися полегшення важкого становища, що склалося в місті.

Як пише видання, санкції Євросоюзу поширюються більш ніж на 230 громадян Сирії, 69 компаній і організацій.

Нагадаємо, лідери великої Британії, Італії, Канади, США, Франції і Німеччини заявили про готовність ввести санкції проти прихильників президента Сирії Башара Асада за їх дії в Алеппо.