ua en ru

В ЄС розкритикували нові поправки до закону про е-декларування

В ЄС розкритикували нові поправки до закону про е-декларування Фото: Йоханнес Хан прокоментував зміни в українському законодавстві про е-декларування

Зміни до закону повинні бути переглянуті

Електронні декларації повинні бути націлені на корупцію в державному управлінні, а не перешкоджати роботі громадянського суспільства. Про це заявив європейський комісар з розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан у своєму Twitter.

"Зміни в закон про електронні декларації - це крок назад, а не вперед і повинні бути переглянуті", - написав він після зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євро-Атлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 23 березня, Рада підтримала у другому читанні законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 закону "Про запобігання корупції". За документ проголосували 268 парламентаріїв. При цьому глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв наполягав на направлення документа на повторне друге читання.

Нагадаємо, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф назвала кроком назад український закон про зміни в е-декларування.