ua en ru

ЄС та ПРООН запустили реформу Ради на 1,3 млн євро

ЄС та ПРООН запустили реформу Ради на 1,3 млн євро Фото: запущено проект реформування Верховної Ради

Реформа спрямована на підвищення якості законодавчої роботи парламенту

Євросоюз та Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) запускають проект реформи Верховної Ради України на 1,3 мільйона євро, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що презентація проекту "Рада за Європу" відбулася за участю спікера Андрій Парубія, посла ЄС в Україні Яна Томбінського та постійного представника ПРООН Ніла Уокера.

"Це дуже важливий проект, спрямований на підтримку української Верховної Ради, реформи внутрішньої структури і якості українського законодавства", - зазначив Томбінський.


За його словами, місія Європарламенту розробила комплекс рекомендацій щодо реформи Верховної Ради. Проект спрямований на поліпшення якості законодавчої роботи ВРУ і контроль за її здійсненням. Реформа передбачає посилення професійних здібностей працівників секретаріату і апарату Ради для надання ефективних послуг парламенту і депутатам.

Реформа також передбачає нову модель підготовки законопроектів, реструктуризацію та оптимізацію комітетів, спрощення процедури прийняття законопроекту, експертну підтримку, підтримку впровадження напрямів плану "Відкритий парламент", впровадження інструменту участі громадян в законодавчих процесах.

Нагадаємо, після реформування у Раді збільшиться кількість пленарних засідань.