ua en ru

ЄС може продовжити санкції проти Росії 24 червня

ЄС може продовжити санкції проти Росії 24 червня Фото: ЄС допускає вирішення питання санкцій проти РФ

Рішення про продовження санкцій проти РФ буде прийматися на Раді з загальних питань

Європейський Союз може прийняти рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації 24 червня 2016 року. Про це написав брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвик у своєму Twitter.


"Посли ЄС мають намір прийняти рішення про продовження санкцій проти Росії наступного тижня. Рішення може бути затверджено на Раді по загальним питанням 24 червня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що санкції ЄС проти Кремля будуть продовжені ще на півроку. Так, повідомлялося, що з метою уникнути виникнення запеклих суперечок було прийнято рішення відтермінувати розгляд вимог до саміту глав ЄС в грудні. Зокрема, спори могли виникнути між Угорщиною, Грецією та Італією, які хотіли б перегляду обмежень і більш войовничо налаштованими Польщею та Прибалтикою, настаивающими на продовження обмежувальних заходів відносно Москви. У той же час відзначається, що згода країн на "автоматичне продовження" обмежень почасти пояснюється очікуваннями того, що це буде останній раз, коли ми продовжуємо санкції, у всякому разі в повній мірі".

Зазначимо, що посли ЄС на наступному тижні можуть обговорити безвізовий режим з Україною.