ua en ru

ЄС продовжив санкції проти Сирії

ЄС продовжив санкції проти Сирії Фото: Рада ЄС

Санкції Євросоюзу проти сирійського режиму триватимуть до 1 червня 2018 року

Рада Європейського Союзу продовжила обмеження щодо сирійського режиму до 1 червня 2018 року. Про це повідомили в прес-службі Ради ЄС.

"29 травня 2017 року рада продовжила обмежувальні заходи ЄС проти сирійського режиму до 1 червня 2018 року. Це рішення відповідає стратегії Євросоюзу щодо Сирії, в якій говориться, що ЄС буде підтримувати свої обмежувальні заходи проти сирійського режиму і його прихильників до тих пір, поки не припиняться репресії проти мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до списку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи, додали 3 міністрів сирійського уряду. Також була оновлена інформація стосовно деяких осіб та організацій, включених до списку. Так, в даний момент список включає 240 осіб та 67 суб'єктів, на яких поширюється заборона на поїздки і заморожування активів.

Санкції передбачають ембарго на поставки нафти, обмеження на деякі інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку в рамках ЄС і експортні обмеження на обладнання і технології, які можуть використовуватися для внутрішніх репресій, а також на обладнання і технології для моніторингу або перехоплення інтернету або телефонного зв'язку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США працює над підготовкою нових санкцій проти Ірану, Сирії та Північної Кореї.