ua en ru

ЄС продовжив ембарго на постачання до Білорусі зброї і спецзасобів

ЄС продовжив ембарго на постачання до Білорусі зброї і спецзасобів Фото: штаб-квартира ЄС (European Union 2015 - European Parliament)

Обмежувальні заходи відносно Білорусі продовжили на рік

Рада ЄС продовжила ще на рік санкції проти Білорусі, які передбачають ембарго на постачання зброї, спецзасобів, візові заборони та замороження рахунків стосовно чотирьох осіб. Про це повідомляється на сайте Ради ЄС.

"22 лютого 2018 року Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи відносно Білорусі на один рік, до 28 лютого 2019 року. Ці заходи передбачають ембарго на постачання зброї, заборона на експорт коштів, які можуть бути використані для проведення каральних заходів, а також заморожування активів і заборону на поїздки стосовно чотирьох осіб, залучених до справи про зникнення двох опозиційних політиків, бізнесмена і журналіста при незрозумілих обставинах в 1999 і 2000 роках", - йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Також рада ЄС вирішила продовжити ослаблення обмежувальних заходів, щоб дозволити експорт у Білорусь обладнання для біатлону. Зокрема, ЄС зробив виняток для спортивного стрілецького спорядження.

"Ослаблення також поширюється на обмежену кількість спеціальних спортивних рушниць і спортивних пістолетів, що повинні пройти відповідні процедури по отриманню дозволу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз повинен був продовжити Білорусі ембарго на поставки зброї. Всі юридичні документи з цього питання повинні бути підготовлені до кінця лютого.