ua en ru

ЄС закликав всі країни ООН підтримати санкції проти Росії через анексію Криму

ЄС закликав всі країни ООН підтримати санкції проти Росії через анексію Криму Фото: Федеріка Могеріні

Анексія Криму є прямим викликом міжнародної безпеки

Європейський союз закликав країни-члени Організації Об'єднаних Націй розглянути можливість підтримати санкції проти Росії через анексію Криму. Про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає Європейська служба зовнішніх зв'язків.

"Європейський Союз залишається відданим повній реалізації своєї політики невизнання, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів. ЄС знову закликає країни-члени ООН розглянути можливість вжиття аналогічних заходів щодо невизнання згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 68/262. Європейський Союз не визнає ні проведення Російською Федерацією виборів на Кримському півострові, ні обраних місцевих або національних представників", - зазначають у повідомленні.

Повідомляється, що через три роки після незаконної анексії Автономної Республіки Крим Росією ЄС залишається твердо прихильним суверенітету і територіальної цілісності України.

Зазначають, що анексія Криму, як і раніше, є прямим викликом міжнародної безпеці, з серйозними наслідками для міжнародного правопорядку, який забезпечує єдність і суверенітет всіх держав.

Нагадаємо, Могеріні заявила, що мілітаризація Росією Криму впливає на безпеку чорноморського регіону.