ua en ru

ЄС закликав Раду проголосувати пакет законопроектів щодо децентралізації без нових правок

ЄС закликав Раду проголосувати пакет законопроектів щодо децентралізації без нових правок Фото: глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі

ЄС виступив проти затримок у здійсненні децентралізації в Україні

Європейський союз закликав Верховну Раду України проголосувати пакет законопроектів щодо децентралізації без нових правок. Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні у Facebook.

"У цей четвер Верховна Рада розглядатиме три законопроекти щодо децентралізації (4772, 5520, 2489)...Представництво ЄС в Україні закликає депутатів Верховної Ради прийняти ці законопроекти без усяких подальших правок, оскільки зволікання можуть загальмувати процес здійснення реформ. Важливо, щоб реформи в цій ключовій сфері тривали і успішно завершилися, без всяких протиріч і затримок", - йдеться в повідомленні.

У представництві ЄС наголосили, що дані закони необхідні для доповнення чинного законодавства, а також служать передумовою успішного продовження реформи децентралізації. Крім того, в ЄС вважають, що прийняття цих законів стане додатковим стимулом для іноземних донорів.

Позиція Представництва ЄС щодо "децентралізаційних" законопроектів Цього четверга Верховна Рада розглядатиме три законо...

Опубліковано European Union in Ukraine 17 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що децентралізація залишиться пріоритетом уряду.