ua en ru

ЄС закликав Ізраїль провести розслідування інцидентів з правозахисниками

ЄС закликав Ізраїль провести розслідування інцидентів з правозахисниками Ілюстративне фото ( European Union 2015 - European Parliament)

Розслідувати зіткнення демонстрантів з поліцією в Хайфі і ануляцію робочої візи громадянину США

В Брюсселі закликали владу Ізраїлю розслідувати події, в ході яких правозахисник отримав важку травму, а також видати нову візу голові регіонального відділення HRW. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, згідно з інформацією видання, Євросоюз просить Ізраїль провести прискорене розслідування сутичок демонстрантів з поліцією в Хайфі минулого тижня. Нагадаємо, як йдеться в заяві, поширеній у вівторок, 22 травня, Європейської зовнішньополітичної служби (EEAS), в ході акції серйозну травму отримав керівник арабо-ізраїльської правозахисної організації Mossawa Джафар Фарах.

Фарах звинуватив ізраїльську поліцію в несоразмерном застосуванні сили, а також в тому, що вже після затримання йому навмисно зламали ногу. За даними ізраїльських ЗМІ, поліція відкинула будь-який зв'язок між арештом Фараха та переломом ноги.

Крім того, у Брюсселі засудили рішення ізраїльської влади, з-за якого керівнику регіонального відділення правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) громадянину США Омару Шакіру була анульована робоча віза і загрожує видворення з країни.

"У ЄС чекають, що Ізраїль перегляне це рішення, інакше він поповнить дуже короткий список держав, які не допускають на свою територію або висилають співробітників HRW", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Туреччини вызвали посла Ізраїлю в Анкарі. Незабаром Ізраїль оголосив про висилку консула Туреччини.