ua en ru

ЄС прийме рішення про продовження санкцій проти Росії на саміті в червні

Багато країн Європейського Союзу виступають за те, щоб рішення про продовження санкцій проти Росії було прийнято на саміті ЄС у червні. Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск, передає Польське агентство новин.

За його словами, в Європі все ще сподівається на мирне врегулювання конфлікту на сході України. "Ніхто не готовий на силове вирішення в українському питанні", - підкреслив Туск під час свого візиту в США.

За його словами, віце-президент США Джо Байден на зустрічі з ним днем раніше в Білому домі, не вдаючись в подробиці, згадав про можливі постачання озброєння на Україну. "Безумовно, це питання перебуває на порядку денному, але швидше поки всі хочуть уникнути такого драматичного розвитку подій, і все ще жевріє надія, що росіяни припинять свої агресивні дії. Тому ніхто сьогодні готовий до рішень військового характеру", - сказав глава Євроради.

При цьому він підкреслив, що в Європі сьогодні немає консенсусу з приводу постачань зброї на Україну. Крім того, зазначив він, рішення про допомогу українській армії не відноситься до сфери повноважень ЄС, його можуть прийняти окремі держави-члени Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомляв, що лідери ЄС на наступному тижні можуть продовжити санкції проти РФ до грудня.