ua en ru

ЄС пригрозив Facebook санкціями через захист персональних даних

ЄС пригрозив Facebook санкціями через захист персональних даних Фото: Марк Цукерберг (Facebook.com)

Якщо Facebook не змінить свою політику щодо користувачів, санкції введуть до грудня

Американська соціальна мережа Facebook потрапить під санкції Європейського Союзу, якщо до грудня 2018 року не буде відповідати нормам ЄС про захист персональних даних. Про це заявила комісар ЄС з питань юстиції, споживачів та гендерної рівності Віра Журова, передає агентство Reuters.

"Моє терпіння добігає кінця. Хоча Facebook запевнив мене, що нарешті адаптує всі сумнівні умови дл користувачів до грудня, це занадто довго", - сказала вона.

Журова запевнила, що Facebook більше не отримає ніяких відстрочок. "Якщо зміни не будуть повністю реалізовані до кінця року, я закликаю діяти швидко і ввести санкції проти компанії", - додала єврокомісар.

У той же час вона повідомила про те, що компанія Airbnb вже внесла необхідні зміни у свої правила після того, як її зобов'язали зробити це три місяці тому.

Нагадаємо, глава Facebook Марк Цукерберг у квітні зробив заяву про допущену "величезну помилку", через якої дані 87 млн користувачів були передані аналітичній компанії Cambridge Analytica.

Відзначимо, в квітні Facebook висловив готовність брати участь у переговорах з регуляторами Європейського Союзу в світлі доказів того, що дані користувачів соціальної мережі були отримані і використані неналежним чином.