ua en ru

ЄС надасть Греції додаткові 115 млн євро для допомоги біженцям

ЄС надасть Греції додаткові 115 млн євро для допомоги біженцям Фото: у Греції діти-біженці проживають в "нелюдських" умовах

За ці кошти покращать умови проживання біженців в притулках і створять умови для шкільного навчання дітей-біженців

Євросоюз планує збільшити екстрену допомогу біженцям, які "застрягли" в Греції, більш ніж в два рази. Про це повідомила Європейська комісія, передає DW.

В додаток вже схваленої допомоги у 83 млн євро будуть виділені ще 115 млн євро.

За ці кошти благодійні організації мають покращити умови проживання біженців в притулках і створити умови для шкільного навчання дітей-біженців.

За словами єврокомісара з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христа Стіліанідіса, додаткові грошові кошти планують виділити до зими.

В даний момент в Греції через закриття "балканського маршруту" виявилися заблокованими 60 тис. біженців. Багато з них проживають в покинутих військових казармах чи фабриках.

У п'ятницю, 9 вересня, міжнародна правозахисна організація "Human Rights Watch" засудила умови, в яких проживають неповнолітні біженці в Греції, назвавши їх "нелюдськими".

Правозахисники стверджують, що деякі діти протягом місяців проживають у брудних і переповненних наметах, іноді навіть сплять на підлозі без матраців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) нарахував 50 млн дітей-біженців у світі.