ua en ru

ЄС допоможе Україні з реалізацією програмного рішення з безпечного обміну даними

ЄС допоможе Україні з реалізацією програмного рішення з безпечного обміну даними Фото: Євросоюз (twitter/European Commission)

Рішення з обміну даними буде реалізоване до кінця 2017 року

Європейський союз та Естонія допоможуть Україні з реалізацією програмного рішення з безпечного обміну даними. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Академією електронного управління було проведено публічні закупівлі, у результаті яких консорціум з української та естонської компанії, "Cybernetica AS" і "Soft Xpansion Ukraine", займуться розробкою пан-урядового рішення з безпечного обміну даними для України. Програмне рішення з обміну даними гарантуватиме органам влади та центрам надання адміністративних послуг доступ до інформації, що міститься в національних реєстрах, а отже забезпечить швидке надання високоякісних адміністративних послуг", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що рішення з обміну даними буде реалізоване до кінця 2017 року.

"Рішення з обміну даними UXP (Уніфікована платформа обміну/Unified eXchange Platform) має бути реалізованим в Україні в якості вдосконаленої версії програмного рішення "X-Road", яке використовується в Естонії з 2001 року, і допоки працює без будь-яких значних збоїв. Таке ж рішення використовується у Фінляндії, Намібії та Гаїті", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, НАТО допомагає Україні в розслідуванні хакерської атаки, яка відбулася 27 червня 2017 року.