ua en ru

ЄС підтримав особливу юридичну базу для "Північного потоку-2"

ЄС підтримав особливу юридичну базу для "Північного потоку-2" Фото: Єврорада (tvnewsroom.consilium.europa.eu)

Міністри ЄС підтримали створення особливої юридичної бази

Міністри енергетики Європейського Союзу підтримали підхід до створення особливої юридичної бази для проекту газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністри енергетики ЄС підтримали підхід до створення особливої юридичної бази для "Північного потоку-2", - йдеться в повідомленні.

Так, віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, перші дебати показали сильну підтримку міністрами ЄС особливого підходу.

Європейська комісія раніше направила запит Раді ЄС щодо мандату на проведення переговорів з Російською Федерацією про ключові засади функціонування проекту газопроводу.

У Єврокомісії відзначили, що хочуть бути впевненими, що в разі побудови "Північний потік-2" буде діяти прозоро і без дискримінації інших учасників ринку, під належним наглядом регулюючих органів і відповідно з головними принципами міжнародного енергетичного права і законодавства ЄС у цій галузі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що оператор будівництва газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2 AG провів попередні консультації з китайськими банками про можливості залучення довгострокового фінансування для реалізації проекту.