ua en ru

ЄС, як і раніше, зацікавлений у модернізації української ГТС, - Тейшейра

Європейський союз (ЄС), як і раніше, зацікавлений у модернізації української газотранспортної системи (ГТС). Про це в ході брифінгу заявив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позиція Єврокомісії, міжнародних фінансових організацій, зокрема, ЄБРР і Світового банку, полягає в тому, що українську ГТС потрібно модернізувати і реформувати, і це питання відкрите досі", - зазначив Тйешейра.

За його словами, у ЄС, як і раніше, зацікавлені в модернізації української ГТС.

За словами посла Угорщини в Україні Міхаля Баєра, поновлювані джерела енергії найближчим часом не зможуть повністю замінити газ.

"Країни Європи на сьогоднішній день ведуть енергетичну політику щодо скорочення споживання вугілля і нафти. Тому питання модернізації української ГТС для країн Європи залишається важливим, і вона зацікавлена в надійних постачаннях газу через територію України", - пояснив він.

Нагадаємо, в Україні 7 травня набрав чинності закон №4658-VI, який вносить зміни в закон "Про трубопровідний транспорт" про реформування нафтогазового комплексу" щодо реформування НАК "Нафтогаз України".