ua en ru

ЄС не планує збільшувати квоти на імпорт української продукції

ЄС не планує збільшувати квоти на імпорт української продукції Фото: Сесілія Мальмстрем

Мальмстрем заявила, що квоти на деяку продукцію України досі не були використані

Європейський союз (ЄС) не планує збільшувати квоти на імпорт української продукції. Про це сьогодні на брифінгу заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем, передає "Укрінформ".

"Ми збільшили квоти на деяку продукцію, і деякі з цих квот досі не були використані, тому є потенціал для їх використання і поки немає планів надавати додаткові збільшені квоти",- заявила Мальмстрем.

Вона уточнила, що не були повністю вибрані квоти на експорт свинини, яловичини та курятини через невідповідність санітарним нормам ЄС.
Крім того, за словами єврокомісара, з початку 2015 року експорт України до ЄС дещо впав.

"Насправді він впав, враховуючи загальну ситуацію в українській економіці та загальну ситуацію на глобальному ринку. Проте в деяких сферах, де ми застосували односторонні преференції, український експорт збільшився. Тому українська сторона повинна продовжувати реформи, зокрема у сфері сільського господарства, щоб відповідати санітарно-гігієнічним нормам Європейського союзу, що величезною мірою допоможе збільшити український експорт, про що ми і будемо говорить з українським міністром сільського господарства",- сказала Мальмстрем.

Нагадаємо, імплементація угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом дозволить збільшити обсяги експорту України на 20%.