ua en ru

ЄС відклав рішення щодо лібералізації візового режиму для Грузії

ЄС відклав рішення щодо лібералізації візового режиму для Грузії Фото: ЄС відклав рішення щодо скасування віз для Грузії

До розгляду цього питання повернуться наступного тижня

Посли країн Європейського союзу в ході сьогоднішнього засідання відклали ухвалення рішення щодо лібералізації візового режиму для Грузії, передає Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Повідомляється, що посли ЄС у Брюсселі обговорювали лібералізацію візового режиму для Грузії, однак відклали остаточне рішення. Проти угоди серед інших виступили Франція та Німеччина.


"Ми не хочемо зупинити весь процес. Ми просто хочемо бути більш обережними", - зазначив дипломат однієї з держав ЄС, які в середу виступили проти надання безвізового режиму для Грузії.

Дипломати повернуться до обговорення безвізового режиму з Грузією на наступному тижні, перш ніж почати переговори по Україні.

За даними джерел Reuters, рішення про відстрочення безвізового режиму буде прийнято також щодо України, Туреччини та Косово. Це пояснюється запобіжними заходами, пов'язаними з побоюваннями з приводу мігрантів.

Також повідомляється, що Нідерланди запланували низку зустрічей по Україні після переговорів глав МВС ЄС 9 - 10 червня, і раніше цього терміну рішень щодо спрощення візової процедури для українців, ймовірно, не буде.

Нагадаємо, Німеччина підтвердила обіцянку ввести безвізовий режим з Україною.