ua en ru

ЄС обіцяє допомогти Україні зі створенням Фонду енергоефективності

ЄС обіцяє допомогти Україні зі створенням Фонду енергоефективності Фото: Марош Шефчович

У ЄС відзначають великий потенціал України з експорту енергоресурсів

ЄС обіцяє допомогти Україні з створенням Фонду енергоефективності. Про це сьогодні на спільній зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом повідомив віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене було абсолютно чітке враження, що парламент готовий підтримати закон про незалежного регулятора і парламент готовий підтримати закон про ринок електроенергії, і весь пакет законів, необхідних для того, щоб розпочати створення Національного фонду енергоефективності. Ми продовжуємо говорити на цю тему з паном віце-прем'єр-міністром Зубко. Ми з нашого боку будемо робити все можливе для того, щоб забезпечити належне функціонування цієї системи, для того, щоб бути впевненими в тому, що кошти цього фонду використовуються належним чином, для того, щоб громадяни України і бізнес могли якомога швидше відчути всі переваги поліпшення енергоефективності", - сказав він.


Крім того, Шефчович відзначив великий потенціал України з експорту енергоресурсів.

"Україна має великий потенціал, щоб бути експортером енергії і якщо Україна зможе досягти середнього рівня енергоефективності такого ж як у Європейському Союзі, це дозволить їй зберігати такі обсяги енергії, як і ті, які споживаються в Іспанії за один рік", - сказав він.

Шефчович підкреслив, що Україні і ЄС необхідно разом робити все необхідне для розвитку цих можливостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС виділить Україні 600 млн євро після реформи сфери енергетики.