ua en ru

ЄС не зупиняв роботи над асоціацією з Україною, - речник Фюле

У Європейському Союзі не зупиняли роботи над угодою про асоціацію з Україною - ця робота була завершена минулого року, коли сторони завершили переговори про текст угоди і парафували її, й угода була готова до підписання на Вільнюському саміті. Про це сьогодні заявив на брифінгу у Брюсселі речник єврокомісара з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефана Фюле Петер Стано, передає радіо "Свобода".

Як зазначив Стано, від середини минулого тижня тривають дискусії між єврокомісаром і віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим про те, як знайти шлях для швидкого підписання і втілення цієї угоди.

Але, нагадав він, єврокомісар заявив українському віце-прем'єрові минулого тижня, що ЄС піде на подальші кроки тоді, коли Україна чітко дасть знати про свій твердий намір підписати угоду про асоціацію.

Отож, підсумував він, ніякої роботи над самою угодою взагалі не ведуть - йдеться про пошук шляхів до швидкого підписання і втілення угоди і тим, щоб відповісти на стурбованість українських партнерів.