ua en ru

У ЄС назвали ракетний запуск КНДР серйозною загрозою миру і безпеці

У ЄС назвали ракетний запуск КНДР серйозною загрозою миру і безпеці Фото: Федеріка Могерини (European External Action Service)

У Євросоюзі засудили ракетні запуски Північною Кореєю

Європейський Союз прокоментував ракетні пуски Північної Кореї, назвавши їх загрозою міжнародному миру і безпеці. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерики Могерини.

"Сьогодні Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) випустила ракету над островом Хоккайдо, це вперше КНДР вистрілила балістичним зброєю над Японією. Я висловлюю повну підтримку Японії та народу Японії перед обличчям цієї прямої загрози", - заявила Могерини.

Вона також заявила, що такі дії КНДР є прямим порушенням міжнародних зобов'язань країни, викладених в декількох резолюціях Ради Безпеки ООН, і являють собою серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці.

У заяві ЄС кажуть також, що КНДР повинна невідкладно, беззастережно і беззастережно виконувати свої зобов'язання за всіма відповідним резолюціям Ради безпеки ООН і утримуватися від будь-яких подальших провокаційних дій, які могли б збільшити регіональну і глобальну напруженість.

"Ми повністю підтримуємо заклики до надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН сьогодні. Єдність міжнародного співтовариства у вирішенні цієї проблеми має важливе значення. Європейський союз розгляне подальший належну відповідь у тісній консультації з ключовими партнерами і відповідно з обговореннями Ради Безпеки ООН", - додала Могерини.

Нагадаємо, сьогодні вночі Північна Корея в черговий раз запустила ракету в бік Японії.