ua en ru

ЄС починає переговори про ЗВТ з Австралією та Новою Зеландією

ЄС починає переговори про ЗВТ з Австралією та Новою Зеландією Ілюстративне фото (twitter.com-EUCouncil)

Єврокомісар відвідає Австралію і Нову Зеландію

Рада ЄС ухвалила рішення про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі з Австралією і Новою Зеландією. Про це йдеться у повідомленні розміщеному на сайт Єврокомісії.

Зокрема, повідомляється, що цим рішенням була завершена оцінка впливу цих угод, що дозволяє розпочати переговори. Вже в червні єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем відвідає Австралію і Нову Зеландію, щоб почати переговори на політичному рівні. Також повідомляється, що перший раунд переговорів планується провести в липні в Брюсселі.

"Ці угоди будуть базуватися на недавніх успішних угоди з Канадою, Японією, Сінгапуром, В'єтнамом і Мексикою, а також будуть базуватися на правилах Світової організації. Відкрита торгівля повинна йти рука об руку з прийняттям відкритою і всеосяжної політики, тому Комісія оприлюднила проект переговорних мандатів з Австралією та Новою Зеландією", - зазначає президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Це чудові новини. Ми сподіваємося, що Австралія і Нова Зеландія додадуться до постійно зростаючого колі близьких торговельних партнерів ЄС. Ми вже близькі в плані загальних цінностей і глобальних перспектив. Тепер ми обговоримо взаємовигідні торговельні угоди, які створять нові можливості для бізнесу", - додала Мальмстрем.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ЄС готовий налагодити торгівлю США у разі звільнення від мит.