ua en ru

ЄС може посилити санкції проти РФ, якщо ситуація на Донбасі погіршиться

Європейський союз може посилити санкції проти Росії у випадку, якщо ситуація на Донбасі погіршиться.

Європейський союз може посилити санкції проти Росії у випадку, якщо ситуація на Донбасі погіршиться. Про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні (на фото), передає La Repubblica.

За її словами, якщо ситуація в Україні покращиться, то санкції можуть бути зняті. Вона також не виключила, що Європа може посилити санкції у тому випадку, якщо ситуація погіршиться - у цьому зв'язку Могеріні заявила, що ЄС слід готуватися до гіршого з точки зору енергетичної політики.

Вона також зазначила, що РФ зараз "не є партнером Євросоюзу", але залишається "стретегическим гравцем". За словами Могеріні, відносини з Росією потрібно переглянути в найближчі п'ять років.

Відповідаючи на запитання депутатів, Могеріні заявила, що Брюссель не повинен допустити створення "сухопутного коридору" між Кримом і рештою території Росії в тому випадку, якщо РФ намагатиметься створити такий коридор. В цьому випадку ЄС, за словами Могеріні, повинен виступити "єдиним фронтом". У той же час вона підкреслила, що українська криза не має військового рішення.

Найближчим часом основним пріоритетом у відносинах Росії та ЄС, за словами Могеріні, буде виконання мирних домовленостей на Донбасі.