ua en ru

ЄС може ухвалити рішення про підписання УА з Україною безпосередньо 28-29 листопада у Вільнюсі, - екс-голова ЄП

Європейський Союз (ЄС) може ухвалити рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною безпосередньо 28-29 листопада 2013 р. на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив колишній голова Європарламенту та екс-прем''р-міністр Польщі Єжи Бузек.

"Рішення, можливо, буде ухвалено в останній момент - підписувати чи не підписувати", - сказав Бузек. За його словами, він сподівається, що до того моменту екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув'язненні, буде випущена на волю та відправлена на лікування до Німеччини.

Водночас Бузек не виключив появи нових обставин, які можуть вплинути на ухвалення рішень Брюсселем. "Я не виключаю появи в останній момент драматичного листа колишнього прем'єра Тимошенко до обох сторін з проханням підписати угоду", - сказав екс-голова Європарламенту. При цьому він нагадав, що Тимошенко раніше вже просила ЄС підписати угоду про асоціацію з Україною, незважаючи на те, що вона, як і раніше, за ґратами.

Як на такий можливий лист Тимошенко відреагують в ЄС, Бузек спрогнозувати не зміг. "Не знаю, - сказав польський політик. - Неможливо передбачити реакцію політиків на події в останній момент". У цілому, на його думку, заяви Тимошенко з проханням підписати угоду для ЄС недостатньо: "Ми очікуємо припинення випадків вибіркового правосуддя, а це означає, що Тимошенко має бути звільнена".