ua en ru

ЄС мобілізували для України 6 млрд євро, - комісар з розширення

ЄС мобілізували для України 6 млрд євро, - комісар з розширення Фото: Айварас Абромавичус

Загальна сума грантів, наданих Європейським союзом, лише у цьому році сягає 200 млн євро

Європейський союз мобілізував для України 6 млрд євро. Про це заявив Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства, розширення та переговорів Йоганнес Ган після підписання з міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасем Абромавичусем меморандуму про взаєморозуміння щодо програми підтримки малого і середнього бізнесу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейський союз і фінансові організації Європейського союзу мобілізували приблизно 6 млрд євро у вигляді кредитів і грантів впродовж лише одного року", - сказав він.

Зокрема, зазначив комісар, цього року ЄС надав гранти на суму 200 млн євро.
"Загальна сума грантів, наданих Європейським союзом, лише у цьому році сягає 200 млн євро", - сказав він.

Також він зазначив, що завдяки інструменту ЗВТ бізнес зможе залучити інвестиції на суму 2 млрд євро.

"Нещодавно було запроваджено інструмент поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Очікується, що завдяки цьому інструменту малі та середні підприємства зможуть додатково залучити інвестиції на суму близько 2 млрд євро. І цей інструмент також спрямований на те, щоб допомогти малим і середнім підприємствам скористатися новими торговими можливостями, покращити доступ до фінансування, а також отримати допомогу у дотриманні стандартів Європейського союзу", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЕРТ і ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері підтримки малого і середнього бізнесу.