ua en ru

ЄС та Мексика домовилися про підписання нової угоди щодо ЗВТ

ЄС та Мексика домовилися про підписання нової угоди щодо ЗВТ Фото: Євросоюз (twitter.com/EU_Commission)

ЄС зосередився на захисті існуючих ринків та укладанні угод з іншими однодумцями після замороження планів про ЗВТ із США

Європейський союз та Мексика досягли у суботу, 21 квітня, згоди щодо нової угоди із спільної зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, після замороження планів зі створення торгового альянсу з США після приходу до влади Дональда Трампа, ЄС зосередився на захисті існуючих ринків та укладанні угод з іншими однодумцями.

"За цією угодою Мексика приєднується до Канади, Японії та Сінгапуру у зростаючому списку партнерів, які бажають співпрацювати з ЄС у захисті відкритої, справедливої та правильної торгівлі", - заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Так, минулого року ЄС дійшов згоди про укладення угоди з Японією, а наступного тижня плануються переговори з Аргентиною, Бразилією, Парагваєм та Уругваєм.

Також зазначається, що Мехіко та Брюссель розглядали оновлення 21-річної угоди, яка переважно стосується промислових товарів, її хочуть розширити продукцією сільського господарства, сфери послуг, інвестиціями та держзакупівлями.

Нагадаємо, 8 грудня Європейський союз і Японія домовилися про створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі.