ua en ru

ЄС та Ліга арабських держав планують провести спільний саміт

ЄС та Ліга арабських держав планують провести спільний саміт Ілюстративне фото (twitter.com/EU_Commission)

Основним питанням на майбутньому саміті має стати тема міграції

Європейський союз має намір у лютому 2019 року провести спільний саміт з Лігою арабських держав (ЛАД), на якій мають обговорити питання міграції. Про це повідомляє Австрійське агентство преси.

В повідомлені сказано, що Президент Європейської Ради Дональд Туск має на наступному тижні обговорити проведення спільного саміту з президентом Єгипту в Нью-Йорку у Генасамблеї ООН.

Головним питанням майбутнього саміту має стати питання міграційної співпраці. Під час попередньої зустрічі у червні лідери держав та урядів ЄС змогли дійти до згоди про необхідність створення на території північноафриканських країн платформ для висадки врятованих у Середземному морі мігрантів, які прямували до Європи. Однак поки жодна з країн Північної Африки не дала схвальних відгуків стосовно створення подібних центрів для біженців.

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц наголосив, що питання мігрантів необхідно вирішувати саме на зовнішніх кордонах ЄС, а не шляхом розподілу мігрантів серед країн-учасників Союзу.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що саміт ЄС не досяг прогресу у врегулюванні міграційної кризи. Нова міграційна криза в ЄС пов'язана з швидким накопиченням біженців та економічних мігрантів на території країн співтовариства, в першу чергу, в південних країнах - Італії, Іспанії і Греції.