ua en ru

ЄС може виключити Лукаш і Клюєва з списку санкцій, - журналіст

ЄС може виключити Лукаш і Клюєва з списку санкцій, - журналіст Фото: Олена Лукаш (facebook.com Lukash.ua)

12 осіб можуть залишитися в списку ще на один рік

Європейський союз може виключити з списку санкцій соратників колишнього президента України Віктора Януковича: колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш і бізнесмена Сергія Клюєва. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш і бізнесмен Сергій Клюєв можуть бути виключені зі списку санкцій ЄС за незаконне привласнення українських державних коштів. Янукович і ще 12 осіб можуть залишитися в списку ще на один рік", - написав він.

Нагадаємо, раніше встрійскій президент Александер Ван дер Беллен повідомив, що Австрія не має наміру ініціювати перегляд або ослаблення санкції Євросоюзу проти Росії, не дивлячись на економічні втрати для себе.

При цьому глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель впевнений, що Європейський союз може почати покрокове зняття санкцій з Росії тільки після введення миротворчої місії ООН на Донбас. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає зрадою ідею про ослаблення санкцій проти Російської Федерації.

Як відомо, в кінці грудня Швейцарія на рік продовжила заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича.