ua en ru

ЄС готовий виплатити Греції транші у розмірі 12 млрд євро

ЄС готовий виплатити Греції транші у розмірі 12 млрд євро Фото: голова Ради міністрів фінансів країн єврозони Єрун Дейсселблум

В ЄС констатували, що Греція вжила необхідні заходи у фінансовому секторі для успішного процесу рекапіталізації

Міжнародні кредитори домовилися схвалити виплату траншей Греції на €12 млрд. Про це заявив голова Ради міністрів фінансів країн єврозони Єрун Дейсселблум, пише Greek Reporter.

За словами Дейсселблума, робоча група Єврогрупи констатувала, що грецькі влади реалізували перший набір основних етапів та заходів фінансового сектора, які необхідні для успішного процесу рекапіталізації.

"Це хороші новини. Інтенсивна робота на всіх рівнях окупилася. Я дякую всім учасникам за досягнення цього важливого результату", зазначив він.

Ці угоди, зазначає видання, відкривають шлях для офіційного затвердження 23 листопада виділення €2 млрд субтранша. Також це рішення дозволяє виділити €10 млрд на рекапіталізацію банківського сектору.

Нагадаємо, після багатоденних переговорів Греція досягла домовленості з міжнародними кредиторами щодо пакету реформ, про чим повідомив міністр фінансів країни Эвклидис Цакалотос.

Також, в 17 листопада парламент Греції прийняв закон, що передбачає введення нових норм жорсткої економії, узгоджених з кредиторами в рамках третьої програми фінансової допомоги Афінам.