ua en ru

В ЄС допустили введення безвізового режиму з Грузією восени 2016

В ЄС допустили введення безвізового режиму з Грузією восени 2016 Фото: Йоханнес Хан

1 липня набрала чинності угода про асоціацію Грузії з Євросоюзом

Комісар Європейського союзу з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Хан висловив надію, що питання про введення безвізового режиму для Грузії буде вирішено в жовтні 2016. Про це повідомляє "Грузія Online".

"Грузія виконала всі вимоги, необхідні для отримання візової лібералізації. Це сталося завдяки успішним реформи, які провів уряд Грузії. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли громадяни Грузії без віз зможуть відправитися в ЄС. Я сподіваюся, що цей процес обов'язково завершиться в жовтні поточного року", - цитує єврочиновника агентство.

1 липня набрала чинності угода про асоціацію Грузії з Євросоюзом.


Ще в березні ЄК запропонувала Раді Євросоюзу і Європарламенту скасувати візовий режим для громадян Грузії. У травні вже Хан висловлював надію, що громадяни Грузії, а також України і Косово зможуть без віз їздити до ЄС в 2016 році.

Однак у червні The Wall Street Journal повідомила, що Євросоюз вирішив відкласти прийняття рішення про безвізовий режим для низки країн, зокрема і Грузії, як мінімум до вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що єврокомісар Хан прогнозує остаточне рішення про безвізовий режим для України восени 2016.